Een gelijke kans op een goede start voor ieder kind

Daar gaan wij al sinds 1912 voor.
Wij zetten de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar op één.

Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie steken wij iedere euro die wij verdienen, in het verbeteren van onze dienstverlening. Bijvoorbeeld in extra pedagogisch coaches en in groepsondersteuners. Die extra ondersteuning zorgt ervoor dat onze medewerkers zich vol zelfvertrouwen en met volledige aandacht op jou(w kind) kunnen richten.

Met 45 locaties in Den Haag, Voorburg en Rijswijk is er altijd een Dak bij jou in de buurt. Door samen te werken met verschillende partners in de wijk, zorgen wij voor de beste ontwikkelkansen voor kinderen.

Lees hieronder verder over ons of ga direct door naar informatie over het kinderdagverblijf, de peuteropvang of de buitenschoolse opvang.

Welkom bij Dak, leuk dat je er bent!

Dit zijn wij

Zo werken wij met veel plezier en trots aan de ontwikkeling van kinderen

Je leert het zelf te doen

Je bent zelf aan het roer. Dat geeft jou zelfvertrouwen. Hoe fijn is dat!

Samen met de ander

Met leeftijdsgenoten, met pedagogisch medewerkers en met kinderen uit allerlei culturen. Hierdoor leer je bijvoorbeeld communiceren, samenwerken, delen, helpen, conflicten oplossen, maar je leert ook welke regels, normen en waarden belangrijk zijn in het contact met anderen.

Klaar voor de toekomst

We focussen altijd op wat lukt en op wat positief is. We helpen jou zelf problemen op te lossen. We laten je zien hoe je om kunt gaan met stress en frustratie.

En dat is nog leuk ook!

Door allerlei leuke dingen te doen, prikkelen we jouw nieuwsgierigheid. Zo ontwikkel jij je nog meer en kom je er achter waar jouw talenten liggen.

Opgroeien in de buurt

Hoewel we een vrij grote kinderopvangorganisatie zijn, voel je dit niet op onze locaties. Elke Dak locatie heeft haar eigen warme, persoonlijke sfeer. We werken nauw samen met verschillende partners in de wijk, bijvoorbeeld met scholen, het consultatiebureau, gemeenten of Jeugdzorg.

Kinderopvang, dat is toch gewoon een veredelde oppas?

Je zou het bijna zeggen door het woord “opvang”. Dat zit toch net iets anders. Wist je bijvoorbeeld dat we heel bewust de ontwikkeling van jouw kind stimuleren door te werken volgens de 6 interactievaardigheden? Onze medewerkers worden hier door middel van (beeld)coaching en opleidingen op getraind. Op die manier ontdekken we, ontwikkelen we en groeien we mee met jouw kind. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder. Jouw pedagogisch medewerker vertelt je er graag meer over.

Collectief Kindontwikkeling

Ons bestuur is samen met het bestuur van kinderopvangorganisatie 2Samen per 1 januari 2024 gefuseerd in het Collectief Kindontwikkeling. Samen werken we aan kansengelijkheid in de regio Haaglanden. Ontwikkelmogelijkheden voor alle kinderen in álle wijken zijn daarbij essentieel.

Raad van Bestuur

Per 1 juli 2024 start Kees van Oijen als nieuw lid van de Raad van Bestuur van het Collectief Kindontwikkeling. Hij zal de dagelijkse leiding van Dak op zich nemen. Daarnaast zal hij vanuit Collectief Kindontwikkeling samen met Zoë Kwint, bestuurder van 2samen, verder bouwen aan maatschappelijke kinderopvang in de stad en het verstevigen van de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs.

Raad van Toezicht

Er is één Raad van Toezicht voor het Collectief Kindontwikkeling, voor Dak en voor 2Samen.
Dak en 2Samen zijn daarbij 2 aparte stichtingen in het Collectief.

De Raad van Toezicht bestaat uit de leden:

  • mr. Ferdinand Strijthagen (voorzitter)
  • Martine Abercrombie
  • Eric Boerhout
  • drs. Heleen Griffioen
  • Marieke van der Plas
  • Robin Schluter RA