Opvangvormen Peuteropvang

Peuteropvang (peuterspeelzaal)

Voor de ontwikkeling van jonge kinderen is spelen heel belangrijk. Het is een manier om de wereld te verkennen. En door samen met andere kinderen te spelen, leren ze rekening te houden met elkaar. Peuteropvang wordt aangeboden per dagdeel (minimaal 2 dagdelen per week, 40 weken per jaar).

Benieuwd naar de vestigingen die peuteropvang aanbieden? Klik dan hieronder om de locatie te vinden die aansluit bij jouw wensen!

Verlengde peuteropvang

Peuteropvang is dé manier om met andere te spelen, samen te leren en alvast te wennen aan een ritme, zoals dat later op school ook zal zijn. Hebben jij en je kind behoefte aan meer peuteropvang? Kies dan voor de verlengde peuteropvang van 6,5 uur (40 weken per jaar). De openingstijden zijn van ’s morgens 08.30 uur tot ’s middags 14.30 uur.

Benieuwd naar de vestigingen die verlengde peuteropvang aanbieden? Klik dan hieronder om de locatie te vinden die aansluit bij jouw wensen!

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Op een aantal kinderdagverblijven en peuteropvang locaties bieden wij Voor- en Vroegschoolse Educatie aan. Op een speelse manier worden hierbij alle ontwikkelingsgebieden extra gestimuleerd. VVE programma’s richten zich niet alleen op het stimuleren van de taalontwikkeling, maar ook o.a. de sociaal-emotionele, de cognitieve en motorische ontwikkeling, rekenvaardigheid en ruimtelijk inzicht worden hierin betrokken.

vve_voor_en_vroegschoolse_educatie/
DAK kindercentra

Onze kwaliteit

Alle locaties van DAK kindercentra voldoen aan de hoogste overheidseisen en –richtlijnen en staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dagelijks is er een team gediplomeerde pedagogisch medewerkers aan het werk op de locaties. Onze medewerkers werken volgens 6 pedagogische vaardigheden die voor de ontwikkeling van jouw kind van grote waarde zijn.

onze-kwaliteit/
DAK kindercentra

Tegemoetkoming kosten

Alle ouders hebben vanaf 1 januari 2018 recht op een tegemoetkoming in de kosten voor peuteropvang (de vroegere ‘peuterspeelzaal’). Door de Harmonisatiewet hebben alle ouders die voldoen aan de voorwaarden van de Belastingdienst recht op kinderopvangtoeslag. Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten voor de peuteropvang.

tegemoetkoming-kosten/
DAK kindercentra

Ouderportaal

De leuke dingen die we doen en de stappen die je kind iedere dag weer zet wil je als ouder natuurlijk niet missen. Dat hoeft ook niet met het ouderportaal. Installeer de app en blijf op de hoogte!

ouderportaal-2/
DAK kindercentra

DAK kindercentra DAK kindercentra