Kinderopvang bij Dak is meer dan alleen opvang

Het is ook een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en opvoeding van je kind. Door het spelen met andere kinderen ontwikkelt je kind zich in een andere omgeving dan thuis. Spelenderwijs leert het de wereld om zich heen steeds een beetje beter kennen.

De pedagogisch medewerkers spelen een grote rol in de ontwikkeling van jouw kind. Zij verzorgen elke dag uitdagende activiteiten die jouw kind stimuleren te spelen en zich te ontwikkelen. De zes interactievaardigheden staan hierbij centraal. Deze vormen de basis van de omgang met je kind.
In de Dak-wijzer, die je krijgt bij een rondleiding of via jouw locatie, staan voorbeelden van hoe dit in de praktijk gaat.
Al onze collega’s zijn opgeleid en getraind om voor kinderen te zorgen en hun ontwikkeling te stimuleren.

 

Om onze pedagogisch medewerkers optimaal te ondersteunen, werken op al onze locaties pedagogisch coaches. Zij begeleiden en coachen de pedagogisch medewerkers in bijvoorbeeld het observeren en documenteren van de ontwikkeling van kinderen, het aansluiten bij de ondersteuningsbehoefte van kinderen, en het inrichten van de speel-leeromgeving. Bij specifieke zorg- en opvoedvragen kijkt de pedagogisch coach mee met wat er in de groep gebeurt en geeft de pedagogisch medewerkers advies en ondersteuning bij de aanpak.

Kinderen blijven altijd in ontwikkeling, en dat blijven ontwikkelen vinden wij ook belangrijk voor onze collega’s. Naast het coachen op locaties zijn onze coaches ook actief in het trainen van pedagogisch medewerkers, bijvoorbeeld op de eerdergenoemde interactievaardigheden.

De pedagogisch coaches zijn regelmatig te vinden op de groepen. Ben je benieuwd wie de pedagogisch coach van jouw locatie is? Op het prikbord op jouw locatie hangt een foto van de pedagogisch coach.

Wil je meer weten over onze pedagogische aanpak?
Ga dan gerust in gesprek over de Dak-wijzer met een van onze collega’s op jouw locatie.

Wil je eerst verder lezen?
Bekijk dan ons pedagogisch beleid via de knop hieronder.