Kinderopvangtoeslag

Om kinderopvangtoeslag te ontvangen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Op www.toeslagen.nl kun je bekijken of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en hoe je deze kunt aanvragen.

Bijdrage van de gemeente

Als je geen recht op kinderopvangtoeslag, maar toch gebruik wil maken van de peuteropvang dan betaalt de gemeente een deel van de kosten voor de opvang.
Op de website van Juf Mina vind je informatie over de peuteropvang en daarbij behorende tegemoetkoming van de gemeente.

Hoeveel de peuteropvang kost, is afhankelijk van je persoonlijke situatie en daarom soms best lastig te berekenen. Onze medewerkers van Klantadvies helpen je graag met het aanvragen van deze bijdrage. Scheelt jou weer een hoop gepuzzel.

Je maakt heel eenvoudig een afspraak door op onderstaande knop te klikken en het formulier in te vullen. We bellen je terug wanneer het jou uitkomt en samen berekenen we hoeveel de gemeente bijdraagt aan de kosten voor jouw peuteropvang.

Klik hier om een afspraak te maken

Ooievaarspas in gemeente Den Haag

Heeft je kind een ooievaarspas in de gemeente Den Haag? Dan betaalt de gemeente een groot deel van de kosten, vanaf het moment dat je kind 2,5 jaar is. Wij hebben hiervoor een kopie van de Ooievaarspas nodig. Stuur deze naar klantadvies@dakkindercentra.nl.

Peuteropvang met VVE-indicatie

Op een locatie met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan je kind 320 uur extra naar de peuteropvang. Dit ‘derde en vierde dagdeel VVE’ wordt helemaal betaald door de gemeente. Voor de ‘eerste’ 320 uur betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met een gemeentelijke bijdrage. Als je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met kinderopvangtoeslag. Je kunt over de ‘extra’ VVE-uren géén kinderopvangtoeslag aanvragen, aangezien de gemeente deze betaalt.

Heb jij wel recht op kinderopvangtoeslag en ben je op zoek naar een plek op een groep waar VVE wordt aangeboden?  Neem contact op met onze medewerkers van Klantadvies. Zij helpen je graag verder.

Scherpe tarieven

Wat het precies kost om je kind bij de peuteropvang van DAK kindercentra te brengen, hangt af van welke opvangvorm je kiest en van je persoonlijke situatie. In onze tarievenlijst vind je alle tarieven overzichtelijk op een rij. Wil je zien wat de netto kosten zijn voor peuteropvang bij Dak kindercentra, bekijk dan de ouderbijdrage tabel Den Haag of ouderbijdrage tabel Voorburg.

Wat kost peuteropvang voor mij?