Kinderopvangtoeslag

Om kinderopvangtoeslag te ontvangen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Op www.toeslagen.nl kun je bekijken of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en hoe je deze kunt aanvragen.

Bijdrage van de gemeente

Is je kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Dan kom je in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor 240 uur per jaar. Je betaalt zelf een inkomensafhankelijke bijdrage en de gemeente betaalt de rest. Maak hiervoor gebruik van een van onderstaande formulieren (afhankelijk van de gemeente waar je woont) en vraag gratis een recente inkomensverklaring aan. Deze kun je met je DigiD online downloaden op de website van de Belastingdienst. Beide verklaringen stuur je naar klantadvies@dakkindercentra.nl.

Gemeente Den Haag: aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming
Gemeente Leidschendam-Voorburg: verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag

Ooievaarspas in gemeente Den Haag

Heeft je kind een ooievaarspas in de gemeente Den Haag? Dan betaalt de gemeente het deel dat je normaal zelf zou moeten bijdragen, vanaf het moment dat je kind 2,5 jaar is. Wij hebben hiervoor een kopie van de Ooievaarspas nodig. Stuur deze naar klantadvies@dakkindercentra.nl.

Peuteropvang met VVE-indicatie

Op een locatie met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan je kind 240 uur extra naar de peuteropvang. Dit ‘derde en vierde dagdeel VVE’ wordt helemaal betaald door de gemeente. Voor de ‘eerste’ 240 uur betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met een gemeentelijke bijdrage. Als je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met kinderopvangtoeslag. Je kunt over de ‘extra’ VVE-uren géén kinderopvangtoeslag aanvragen, aangezien de gemeente deze betaalt.

Scherpe tarieven

Wat het precies kost om je kind bij de peuteropvang van DAK kindercentra te brengen, hangt af van welke opvangvorm je kiest en van je persoonlijke situatie. In onze tarievenlijst vind je alle tarieven overzichtelijk op een rij. Wil je zien wat de netto kosten zijn voor peuteropvang bij Dak kindercentra, bekijk dan de ouderbijdrage tabel Den Haag of ouderbijdrage tabel Voorburg.

Wat kost peuteropvang voor mij?