Kinderdagverblijf Aquamarijn in Den Haag Waldeck

Aquamarijn lijkt groot aan de buitenkant, maar als je eenmaal binnen bent is dat helemaal anders!

De omgeving voor de jongste kinderen is knus en gezellig. Aan een gemeenschappelijke speelhal, waar regelmatig gezamenlijke activiteiten worden aangeboden (bijvoorbeeld voor dreumesen of voor kinderen die bijna naar school gaan) liggen vijf groepsruimtes. Er zijn twee groepen voor kinderen van 0 tot 2 jaar: de Zeepaardjes en de Zeeschildpadden. Als kinderen 2 jaar zijn kunnen ze door naar de groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar: de Maanvissen. Daarnaast hebben we twee groepen van 0 tot 4 jaar: de Inktvissen en de Zeesterren. In de eigen groepsruimte spelen en eten we samen. Buiten hebben we een eigen speelterrein, waar we heerlijk en veilig buiten kunnen spelen. We gaan iedere dag met de kinderen naar buiten, tenzij het weer dat echt onmogelijk maakt. We volgen elk kind; waar heeft het behoefte aan? Slapen, fles, knuffelen, voorlezen, spelen, de dag vliegt voorbij!

Aquamarijn is natuurlijk een prachtige moderne locatie, zowel van binnen als van buiten.
Maar wat nog mooier is bij Aquamarijn, is dat alle medewerkers (leerkrachten van regulier en speciaal basisonderwijs, vakleerkrachten, diverse onderwijs- en gedragsdeskundigen en pedagogisch medewerkers) één team vormen. Wij kennen de kinderen. Door onze samenwerking kunnen we kinderen nog beter de ondersteuning en/of uitdaging bieden die past bij het kind. En als een kind 4 jaar wordt en naar het onderwijsdeel van Aquamarijn doorstroomt, zorgen wij voor een goede overdracht aan de kleuterleerkracht. Zo wordt de stap naar het basisonderwijs minder groot.

Praktische informatie

LRK-nummer en GGD-rapport

LRK nummer(s)

KDV:697901944

GGD Rapport

Openingstijden

Ma: 7.30 - 18.00 uur
Di: 7.30 - 18.00 uur
Wo: 7.30 - 18.00 uur
Do: 7.30 - 18.00 uur
Vr: 7.30 - 18.00 uur

Kom eens langs

Aquamarijn Donker Curtiusstraat 2 2555 XW, Den Haag 088 750 98 10

Kom kennismaken! Met een persoonlijke vrijblijvende rondleiding kun je de dagopvang bij Aquamarijn zelf ervaren. Heb je je keuze al gemaakt en wil je direct inschrijven? Ga dan naar het inschrijfformulier.

Unitmanager van Aquamarijn:

De Voordelen van Aquamarijn

DAK kindercentra

Schitterend nieuw gebouw met diverse faciliteiten zoals een kooklokaal, een theater en prachtige buitenruimtes.

DAK kindercentra

De medewerkers van de school zijn ook medewerkers van de opvang waardoor de leidsters vertrouwde ‘gezichten’ zijn voor de kinderen.

DAK kindercentra

Zowel binnen als buiten zijn er mooie ruimtes waar kinderen kunnen sporten of bewegen.

Waarom DAK?

Ouders vertellen

Amira

De moeder van Omar en Maja

"Allebei mijn kinderen kan ik met een gerust hart achterlaten, omdat ik zeker weet dat ze in goede handen zijn. De juffen staan daar met veel liefde klaar voor de kinderen."

Lieke

De moeder van Sem

"Ondanks de grote groep is er aandacht voor de kinderen individueel. Ook krijgen zij ruimte om iets te kunnen vertellen. Als ouder vind ik het fijn om 's middags een gesprekje met de pedagogisch medewerkers te voeren."

Peter

De vader van Fay

"We hebben er vier fantastische jaren gehad. Heel grote betrokkenheid van de medewerkers. Een uitermate prettige, veilige, liefdevolle omgeving voor de kinderen. Ga vooral zo door!!"

Veel gestelde vragen

Hebben jullie een ouderportaal?

Ja zeker. Elke dag zien we je kind nieuwe dingen leren en ontdekken. Deze magische momenten toveren steeds weer een glimlach op ons gezicht. Met het ouderportaal (app en webportaal) kunnen we deze mooie momenten, gedurende je werkdag, ook met jou delen. De Dak kindercentra app download je in de App store (Apple) of in de Playstore (Android). Je kunt natuurlijk ook op het webportaal inloggen. Bekijk hier onze ouderportaal pagina met alle informatie. Je ontvangt 4 weken voor de daadwerkelijke start van de plaatsing de inloggegevens per e-mail.

Hebben jullie plek?

Of er direct plaats is op een locatie is van een aantal zaken afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de gewenste opvang dag en de leeftijd van je kind. Als er momenteel geen plek is, werken we met een wachtlijst. Om een nieuwe plek voor jou beschikbaar te krijgen, zijn we afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Het team Klantadvies bekijkt graag samen met jou, naar aanleiding van je wensen en voorkeuren, wat de mogelijkheden zijn. Neem hiervoor contact op met het team Klantadvies via 088 750 91 10 of klantadvies@dakkindercentra.nl.

Kan DAK kindercentra helpen bij het berekenen van de kosten?

Ja dat doen we graag. We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst zelf inzicht wilt krijgen in de mogelijke kosten. Met onze handige rekentool bereken je gemakkelijk wat je netto kinderopvangkosten zijn en wat je eventueel terugkrijgt van de Belastingdienst. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Bekijk onze kostenpagina met onze tarievenlijst, onze handige rekentool en meer informatie over kinderopvangtoeslag.

Wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

De overheid betaalt mee aan de kosten voor kinderopvang. Op www.toeslagen.nl kun je precies zien aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan kun je op deze website ook berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag je zou kunnen ontvangen.

Bekijk ook nog even onze pagina over kinderopvangtoeslag.

Wanneer moet ik me inschrijven?

We adviseren je om je kind zo snel mogelijk in te schrijven om de kans op een plek te vergroten. We nemen je wens mee in de planning en doen natuurlijk ons uiterste best om iets voor je te betekenen.
Inschrijven voor hele of halve dagopvang bij DAK kindercentra is mogelijk vanaf het begin van de zwangerschap, of wanneer het moment van adoptie bekend is. Buitenschoolse opvang volgend op dagopvang moet je apart voor inschrijven. Inschrijven is kosteloos en kan via de website door middel van het inschrijfformulier of telefonisch (088 750 91 10). Een medewerker van het team Klantadvies plaatst je kind dan direct op de wachtlijst en informeert je over plaatsingsmogelijkheden, kosten en overige voorwaarden.

Wat voor kinderopvang biedt DAK kindercentra?

DAK kindercentra biedt verschillende soorten opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Je kind kan tot 4 jaar terecht bij de dagopvang of schooltijdenopvang. Peuters kunnen gezellig samen spelen op de peuteropvang. Daarnaast is er de verlengde peuteropvang. Deze vorm van peuteropvang is geschikt voor peuters van 2 tot 4 jaar en biedt ruimere openingstijden (08.30 – 15.00 uur) dan de reguliere peuteropvang.

Heb je een schoolgaand kind, dan kun je gebruikmaken van de buitenschoolse opvang waarbij wij je kind van school ophalen. Daarnaast biedt DAK kindercentra op een aantal locaties vakantieopvang, voorschoolse opvang, flexibele opvang en dag-, avond- en weekendopvang. Lees hier nog meer over onze opvangvormen.

Zijn alle locaties van DAK kindercentra geregistreerd in het register kinderopvang?

Ja, al onze kindercentra zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). In het LRK zijn alle kinderdagverblijven, organisaties voor buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouders geregistreerd, die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Ouders hebben alleen recht op kinderopvangtoeslag als ze gebruikmaken van kinderopvang die in het LRK staat. De registratiebewijzen vind je op de website www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Lees meer over onze kwaliteit.

DAK kindercentra DAK kindercentra