Buitenschoolse Opvang | BSO 4-13 jaar

Volgende halte: Basisschool! Oef, wat gaat dat toch snel. En wat verandert er ineens veel. Opletten, stil zitten, taal en rekenen, om maar eens een paar dingen te noemen. Wat is er dan fijner dan een lekkere zachte bank om op neer te ploffen na zo’n drukke schooldag? Maar natuurlijk ook vriendjes en vriendinnetjes waarmee je allerlei spannende avonturen kunt beleven…

Warm nest

Onze buitenschoolse opvang sluit naadloos aan bij de behoeftes van schoolgaande kids. Een warm nest, een uitdagende omgeving, maar vooral veel plezier! Hoe een BSO van Dak kindercentra er precies uitziet, is lastig te vertellen. Elke BSO is namelijk anders. Hoe dat komt? Simpel. Wij dagen de kids graag uit om zelf met ideeën te komen en plannen te smeden. En omdat geen kind hetzelfde is, zijn onze BSO’s in Den Haag, Voorburg en Rijswijk dat ook niet!

Breed en flexibel aanbod

Dak kindercentra heeft een breed en flexibel aanbod. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je 52, 48, 46 of 40 weken per jaar BSO afneemt. Het hele jaar door dus, inclusief alle schoolvakanties, of een gedeelte daarvan. Bij het afnemen van deze pakketten horen een aantal spelregels.

  • Buitenschoolse opvang: Opvang na schooltijd tot 18.30 uur.

  • Vakantieopvang: Opvang in schoolvakanties van 8.00 uur tot 18.30 uur.

  • Voorschoolse opvang: opvang voor schooltijd van 7.30 uur tot 8.30 uur gedurende schoolweken.

  • Voorschoolse vakantieopvang: Opvang van 7.30 uur tot 8.15 uur tijdens de schoolvakanties.

Professioneel team

Dagelijks is er een team gediplomeerde pedagogisch medewerkers aan het werk op de locaties. Bij afwezigheid van de vaste pedagogisch medewerker valt een (vaste) goed opgeleide invaller in. De invallers zijn, net als de vaste medewerkers, in dienst van Dak kindercentra en volgen regelmatig cursussen om hun kennis op niveau te houden.

Elke dag een bekend gezicht is belangrijk voor kinderen. Dat voelt veilig en vertrouwd. Het is ook goed dat je kind iedere dag zoveel mogelijk dezelfde kinderen om zich heen heeft. Vriendjes en vriendinnetjes maken is superbelangrijk! Daarom adviseren wij om je zoon of dochter minimaal 2 middagen in de week naar de BSO te laten gaan. Kinderen hebben namelijk een natuurlijke hechtingsdrang. En regelmatig bekende gezichten zien zorgt ervoor dat ze die behoefte kunnen vervullen. Veilige gehechtheid heeft positieve gevolgen voor sociale relaties, voor de stemming, het gevoel geaccepteerd te worden en voor de zelfstandigheid. Daarbij geeft veilige gehechtheid een positieve zelfwaardering.

Soorten groepen

Er zijn BSO’s met aparte groepen voor de jongsten (van 4-7 jaar) en de oudere kinderen (van 7-13 jaar), maar op veel locaties zitten alle kinderen bij elkaar. Soms zijn er eigen stamgroepen waarmee de middag wordt gestart. Na een gezamenlijk ‘uitpufmoment’ (Hoe was het op school? Heb je nog iets leuks meegemaakt?) en een hapje en drankje, kunnen de kids dan lekker hun eigen gang gaan en eventueel uitzwerven naar andere ruimten en deelnemen aan de activiteiten.

Groepsgrootte

Bij de inzet van het personeel houden wij ons aan de pedagogisch medewerker-kind-ratio (zie ministerie van SZW: http://1ratio.nl). Klanten kunnen op het online ouderportal ‘Mijn Dak’ bekijken hoe de ondersteuning van het personeel op de groep van hun kind is als er slechts één beroepskracht aanwezig is. Hier vind je ook de maximale groepsgrootte en leeftijdsopbouw van de groep. 

 Scherpe all inclusive tarieven

Al onze scherpe tarieven zijn inclusief vers fruit, verantwoorde tussendoortjes, lunch (op woensdag en tijdens de vakantieopvang), activiteiten en materialen. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Wat het precies kost om je kind bij de buitenschoolse opvang van Dak kindercentra te brengen, hangt af van welke opvangvorm je kiest en van je persoonlijke situatie. In onze tarievenlijst vind je alle tarieven overzichtelijk op een rij.

 

Zoek buitenschoolse opvang in Den Haag, Voorburg en Rijswijk bij jou in de buurt.

prev next
Rondleiding aanvragen
* Verplicht veld

Het laatste nieuws

Dak kindercentra zet geen stints..

Geschokt door het ongeval in Oss

Kinderopvang minder duur dan je..

Kinderopvang: goed voor ouders, maar ook voor kinderen!

Goede kinderopvang is een verrijking voor kinderen. Het draagt positief bij aan hun sociale én cognitieve ontwikkeling. Benieuwd hoe dat precies zit?

Waarom kinderopvang?