Wat we allemaal doen bij DAK....

BSO voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Het is niet niks….De hele dag naar school en daarna direct door naar de naschoolse opvang. Voor de kleintjes kan dat best een volle dag zijn.

Door het gezellig te maken zorgen we ervoor dat ze zich net zo welkom als thuis voelen. Na het eten geven we de kinderen alle ruimte om te doen waar ze zin in hebben. Lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas, knutselen, voetballen, spelletjes spelen of juist rustig een boekje lezen of kleuren….het kan en mag allemaal.

Ook organiseren we regelmatig leuke uitjes, activiteiten en workshops voor de kinderen die daar zin in hebben. We nodigen lokale workshopgevers uit op onze locaties om met de kinderen aan de slag te gaan. Het aanbod varieert van kunstzinnige vorming en muziek maken tot lekker dansen of sporten. En in de vakantie? Dan gaan we helemaal los met een supervolle vakantieplanning! Op die manier maken we van elke vakantieopvang-dag een feestje!

Duuk (6 jaar): ‘In de ochtend wil ik niet naar de NSO na school, maar als ik er ben komt mama altijd precies als ik helemaal niet weg wil.’

BSO voor kinderen van 7 tot 13 jaar

Oudere kinderen vragen soms om wat meer uitdaging! Zeker als ze eigenlijk liever thuis zijn of alleen maar willen gamen of tv kijken. Gelukkig weten wij precies wat kids van deze leeftijd leuk vinden en zorgen we ervoor dat ze zich niet vervelen op de BSO.

Wat we dan precies doen? We sporten, doen de leukste spellen (binnen en buiten), knutselen en bouwen de mooiste dingen en beleven de tofste avonturen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het bij DAK! Om dat voor elkaar te krijgen hebben we een database met veel leuke activiteiten én werken we samen met veel superleuke workshopgevers uit de regio. Zo kunnen de kinderen leren drummen, doen ze circusacts, bouwen ze boomhutten en nog veel meer. In de vakanties zorgen we al helemaal voor een te gekke vakantieplanning boordevol superleuke uitjes en activiteiten!

 

Valerie (11 jaar): ‘Ik mag al van de BSO af van mijn ouders, maar alleen thuiszitten vind ik saai! Hier kan ik tenminste leuke dingen doen met een paar van mijn vriendinnen uit de klas!’

Vakantie vier je bij DAK!

Heb je behoefte aan vakantieopvang en wil je dat je kind een heel leuke tijd heeft? Dat kan gewoon op de BSO! Alle vakanties, ja óók de zomervakantie, plannen we helemaal vol met de allerleukste activiteiten, workshops en uitstapjes zodat ze écht een vakantiegevoel hebben. Zo kun jij zorgeloos aan het werk en heeft je kind de tijd van zijn of haar leven. Benieuwd hoe onze vakantieplanning er uit ziet? Klik dan hier voor een voorbeeld van onze vakantieplanning!

Bij ons 52 weken contract zit vakantieopvang standaard inbegrepen. Zo kan jouw kind ook gezellig in de vakantie komen. Klik hier voor alle contract opties.

Nog vragen? Neem contact op met onze afdeling Klantadvies. Klantadvies is bereikbaar op telefoonnummer 088 750 91 10 (elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur) of stuur een mailtje naar klantadvies@dakkindercentra.nl.

Murat (9 jaar): ‘Als het vakantie is ga ik lekker de hele dag naar de BSO, we doen dan altijd iets extra leuks! Laatst heb ik leren drummen in de vakantie!’

Kinderbetrokkenheid

Bij DAK Kindercentra staat de ontwikkeling van het kind voorop en wij stimuleren ieder kind daar zijn eigen bijdrage aan te geven. Wij betrekken kinderen actief bij onderwerpen die belangrijk zijn voor hen. Denk hierbij aan de inrichting van de groepen en de activiteiten. Met goed kijken naar interesses van kinderen, het organiseren van kind-vergaderingen en kinder-enquêtes geven wij de kinderen een stem in de organisatie van de BSO. Elk kind op zijn eigen niveau.

Kinderen krijgen zo veel  mogelijk vrijheid om zelf invulling te geven aan de inrichting van de speelruimtes. Op sommige locaties hebben kinderen een chill-hoek gemaakt waar ze lekker kunnen zitten en ontspannen. Op andere locaties is een theaterhoek met verkleedkleren waar kinderen spannende, zelfbedachte toneelstukken opvoeren. Oudere kinderen maken weer te gekke filmpjes in de speciale green-screen hoek.

 

Kinderopvang Voorburg

Onze vier thema's

Op onze BSO’s organiseren we al onze activiteiten rondom vier thema’s; Sport & spel, Natuur & techniek, Kunst & cultuur en Helden & beroepen. Scroll door om meer te weten te komen over deze thema’s!

Sport & Spel

We vinden het erg belangrijk dat kinderen voldoende beweging hebben. Het is gezond, goed voor de ontwikkeling en daarnaast ook nog eens lekker ontspannen na een drukke schooldag. Sport & Spel zit dus altijd in ons activiteitenaanbod. We organiseren sportdagen, bedenken samen met de kinderen verschillende spellen of nodigen workshopgevers uit die ons veranderen in bijvoorbeeld echte Judo masters of Lasergamers!

Kunst & Cultuur

Alle kinderen zijn creatief! Bij DAK leer je niet om binnen de lijntjes te blijven, maar om juist te ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Van een gaaf knutselwerk tot aan een toneelstuk regisseren. Of ben je een echte muzikant en wil je dat verder ontdekken? Er zijn zelfs BSO’s waar muziekles wordt gegeven! En soms is er een theaterhoek met verkleedkleren waar zelfbedachte toneelstukken worden opgevoerd. Plekken om heerlijk te knutselen of te tekenen zijn er ook altijd te vinden.

Natuur & Techniek

Weer of geen weer, we gaan elke dag naar buiten, even lekker de natuur in. Daar is namelijk van alles te beleven. We houden van activiteiten in de natuur! En van de nieuwsgierige vragen van kinderen: “Waarom kan ik de wind niet vastpakken?”, “Hoe werkt vliegeren eigenlijk”?. Met het programma Techniek&Ik en de activiteitendatabase van Doenkids stimuleren we deze nieuwsgierige houding van kinderen en doen we allerlei onderzoeken en proefjes om steeds meer te ontdekken. Ook laten wij onze vrienden van Pluk! regelmatig langskomen voor een lesje over de natuur of gaan wij bij Pluk! langs om te werken in onze moestuin.

 

Helden & Beroepen

”Ik wil later als ik groot ben politieagent worden!”. Dat is gaaf, laten we eens een wijkagent uitnodigen die ons kan laten zien wat er bij komt kijken als je politieagent bent. Hoeveel beroepen zijn er eigenlijk? Heeeel veel, zo ontdekken we tijdens een bezoek aan de supermarkt dat daar ook al meerdere beroepen zijn. En ja, bij ons wekelijkse bezoek aan het bejaardentehuis, daar werken ook mensen! Dat is veel om uit te kiezen… Het is maar goed dat we op de BSO alvast kennis maken met verschillende helden en beroepen.