Kinderdagverblijf | KDV 0-4 jaar

Alle vaders en moeders vinden het spannend om hun kind voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf te brengen. Daarom wil je precies weten hoe het er daar aan toe gaat. En wil je voor het zover is natuurlijk dat je kindje eerst komt wennen.

Bij Dak kindercentra begrijpen we dat. Daarom nemen we alle tijd voor jou en je partner, je kind en jullie vragen. We hebben een breed en flexibel aanbod op onze kinderdagverblijven in Den Haag, Voorburg en Rijswijk, waarbij je kunt kiezen  of je 52, 49 of 48 weken per jaar dagopvang afneemt. Bij het afnemen van een 49 of 48 weken pakket horen wat spelregels. Bekijk ook onze brochure.

  • Hele/halve dagopvang: Bij de dagopvang kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar terecht. Er zijn babygroepen (van 0-2 jaar), peutergroepen (van 2-4 jaar) en ‘verticale’ groepen waar kinderen van 0-4 jaar bij elkaar in de groep zitten. Je kunt zowel halve dagopvang (van 07.30 tot 13.00 uur of van 12.30 tot 18.00) als hele dagopvang (van 07.30 tot 18.00 uur) afnemen.

  • Schooltijdenopvang: Deze opvangvorm is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en ideaal als je de opvangtijden van je jongere kind(eren) wilt aanpassen aan de schooltijden van je oudere kind(eren). Deze opvangvorm bieden we in aparte schooltijdenopvanggroepen van 08.00 tot 15.30 uur.

  • Dag-, avond & weekendopvang: Voor ouders met onregelmatige werktijden is er dag-, avond- en weekendopvang. De dag-, avond- en weekendopvang is er voor kinderen van 0 tot 9 jaar, 17 uur per dag (06.30 - 23.30 uur), 7 dagen per week.

  • Flexibele opvang: De flexibele opvang biedt doordeweeks opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar wanneer je werkrooster maandelijks verandert, je werkdagen per week wisselen of je werktijd langer is dan gebruikelijk.

Professioneel team

Dagelijks is er een team gediplomeerde pedagogisch medewerkers aan het werk op de kinderopvang locaties. Bij afwezigheid van de vaste pedagogisch medewerker valt een (vaste) goed opgeleide invaller in. De invallers zijn, net als de vaste medewerkers, in dienst van Dak kindercentra en volgen regelmatig cursussen om hun kennis op niveau te houden.

Elke dag een bekend gezicht is belangrijk voor jonge kinderen. Dat voelt veilig en vertrouwd. Het is ook goed dat je kind iedere dag zoveel mogelijk dezelfde kinderen om zich heen heeft. Vriendjes en vriendinnetjes maken is superbelangrijk! Daarom adviseren wij om je kindje minimaal 2 dagen in de week te brengen. Kinderen hebben namelijk een natuurlijke hechtingsdrang. En regelmatig bekende gezichten zien zorgt ervoor dat ze die behoefte kunnen vervullen. Wist je trouwens dat hechten ook heel belangrijk is voor de ontwikkeling? Veilige gehechtheid heeft positieve gevolgen voor sociale relaties, voor de stemming, het gevoel geaccepteerd te worden en voor de zelfstandigheid van het jonge kind. Daarbij geeft veilige gehechtheid een positieve zelfwaardering.

Soorten groepen

Er zijn babygroepen (van 0-2 jaar), peutergroepen (van 2-4 jaar) en ‘verticale’ groepen waar kinderen van 0-4 jaar bij elkaar in de groep zitten. Bij Dak kindercentra geloven we niet in één ideale groepsvorm voor iedereen. Het is maar net waar jij en je kindje zich het prettigst bij voelen. Heeft het broertjes en zusjes? Dan zal je baby zich zeker ook prima thuis voelen in een groep met oudere kinderen. De keuze is aan jullie. Maar let op: per kindercentrum kan het aanbod verschillen.

Groepsgrootte

Ook houden wij rekening met een evenwichtige leeftijdsopbouw van de groep en een maximum aantal kinderen per dag, zoals de Wet Kinderopvang voorschrijft. Specifieke informatie over de groepsopbouw vind je op de betreffende centrumpagina. Bij het doorstromen naar volgende groepen letten wij ook op de ontwikkeling van je kind en de beschikbare plaatsen. Zo zorgen we ervoor dat jouw zoon of dochter zich thuis blijft voelen in de groep.

Bij de inzet van het personeel houden wij ons aan de pedagogisch medewerker-kind-ratio
(zie ministerie van SZW: http://1ratio.nl). Klanten kunnen op het online ouderportaal ‘Mijn Dak’ bekijken hoe de ondersteuning van het personeel op de groep van hun kind is als er slechts één beroepskracht aanwezig is. Hier vind je ook de maximale groepsgrootte en leeftijdsopbouw van de groep.

Scherpe tarieven & gratis luiers, eten en drinken

Al onze scherpe tarieven zijn inclusief luiers (Pampers), (baby)voeding, vers fruit, verantwoorde tussendoortjes, activiteiten en materialen. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Wat het precies kost om je kind bij kinderdagverblijf Dak kindercentra te brengen, hangt af van welke opvangvorm je kiest en van je persoonlijke situatie. In onze tarievenlijst vind je alle tarieven overzichtelijk op een rij.

 

Zoek kinderdagverblijven in Den Haag, Voorburg en Rijswijk bij jou in de buurt.

prev next
Rondleiding aanvragen
* Verplicht veld

Het laatste nieuws

Dak kindercentra zet geen stints..

Geschokt door het ongeval in Oss

Kinderopvang minder duur dan je..

Kinderopvang: goed voor ouders, maar ook voor kinderen!

Goede kinderopvang is een verrijking voor kinderen. Het draagt positief bij aan hun sociale én cognitieve ontwikkeling. Benieuwd hoe dat precies zit?

Waarom kinderopvang?