Peuteropvang met VVE-indicatie

Peuteropvang met VVE-indicatie

1. Mijn kind heeft een VVE-indicatie voor ‘extra speeltijd’ van het consultatiebureau. Wat heeft dat voor consequenties?

Op een locatie met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan je kind 240 uur extra naar de peuteropvang. Dit ‘derde en vierde dagdeel VVE’ wordt helemaal betaald door de gemeente.

Voor de ‘eerste’ 240 uur betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met een gemeentelijke bijdrage. Als je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met kinderopvangtoeslag. Je kunt over de ‘extra’ VVE-uren géén kinderopvangtoeslag aanvragen, aangezien de gemeente deze betaalt.

2. Mag ik zelf mijn dagdelen bepalen of ruilen bij een VVE-peuteropvang?

Bij de meeste locaties zijn de dagdelen vastgesteld en kun je niet zelf de dagdelen bepalen. Door met vaste dagdelen te werken, kunnen zoveel mogelijk kinderen van deze voorziening gebruikmaken. We kunnen de kinderen op deze manier zo goed mogelijk laten profiteren van het VVE-programma. Incidenteel ruilen van dagen is daarom niet mogelijk. Uiteraard kun je wel een verzoek indienen om de vaste dagdelen structureel te wijzigen. Neem hiervoor contact op met het team Klantadvies via klantadvies@dakkindercentra.nl of 070 750 21 10. Indien het mogelijk is en je hiervoor kiest, ontvang je een nieuwe plaatsingsovereenkomst, ter bevestiging van de wijziging.