Onze activiteiten

Iedere dag een nieuw avontuur! Dát is onze belofte aan kinderen. Maar ook aan jou. Met onze 60 kinderopvanglocaties in Haaglanden en ruim 100 jaar ervaring in de branche, zorgen wij ervoor dat jij met een gerust gevoel aan je dag kunt beginnen. Waardoor je van alles kunt doen en meemaken. Net als je kind ... Hieronder een greep uit onze avonturen!

Smakelijke Moestuin

Op 25 kinderdagverblijven en 3 BSO-locaties staan sinds 2014 ‘Smakelijke moestuinen’. Dit jaarlijkse project heeft als doel kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon.

Door zelf actief met de moestuin bezig te zijn, raken kinderen al spelenderwijs bekend met het natuurlijke groeiproces. En na het samen oogsten gaan we natuurlijk veel proeven en proberen. Belangrijk om de smaak goed te kunnen ontwikkelen. Eet smakelijk!

Speelruimte

Kinderen leren door te spelen. En daar geven wij ze bij Dak alle ruimte voor. Hun eigen inbreng en creativiteit staat daarbij voorop. Wij begeleiden ze in hun spel en laten ze nieuwe mogelijkheden ontdekken door ze uit te dagen. Spelend wijs zeg maar ...

Uit de kunst!

In de kinderopvang kunnen kinderen heerlijk creatief bezig zijn: muziek, tekenen, knutselen of dansen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn allerlei materialen aanwezig waarmee ze kunnen experimenteren om de kunstenaar in zichzelf te ontdekken.

Liefde voor muziek

Muziek is betoverend! Hoe kan dat moois nu uit zo'n kastje komen? En met een beetje oefening kun je het ook zelf. Op sommige BSO's van Dak worden professionele muzieklessen aangeboden. Maar op al onze centra luisteren en maken we muziek. Voor coole DJ's én voor klassieke pianisten in de dop ...

Onze natuur

Naar buiten. Weer of geen weer, de frisse buitenlucht doet je goed. En er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken. Bij Dak weten we dat kinderen groeien door te knoeien. En daarna natuurlijk weer met schoon gewassen handjes aan tafel. Ga je mee op avontuur?

Techniek&ik

Techniek&ik is een succesvol educatief concept en bevat lessen en materialen op het gebied van natuurwetenschappen, wiskunde en techniek. Via thema’s zoals bijvoorbeeld Water, Lucht of Energie wordt gebruik gemaakt van alledaagse situaties.

Sport je lekker fit

Rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Je zit lekker in je vel als je voldoende beweegt. Even weg van die iPad en huppekee met z'n allen het sportveld op of de gymzaal in. En wat we dan allemaal doen? Wat dacht je van skaten, workshops, yoga, voetballen, sportdagen, tennissen. Teveel om op te noemen eigenlijk. Doe mee!

Eropuit

Een kinderboerderij om de hoek, het strand of een groen park. We gaan er met de kinderen vaak op uit. In de buurt valt reuze veel te ontdekken. In de schoolvakanties zijn er vaak uitjes naar een voorstelling, een speeltuin of een museum. Ga je mee op stap?

Smullen maar ...

Gezonde voeding. De belangrijkste bouwstenen van je lijf en onmisbaar voor de ontwikkeling. Bij Dak kokkerellen we graag samen met de kinderen. Natuurlijk uit eigen moestuin. Maar wat we niet zelf verbouwen halen we uit de supermarkt. Ook meteen een leuk uitstapje. Zoek een gele groente die begint met de letter P. Lust jij die?

Feesten en partijen

Waar is het feestje? Hier is het feestje! Bij Dak is er altijd wel wat te vieren. Wat dacht je van een zomerfeest, de kinderboekenweek, carnaval, of Sinterklaas? Maar eigenlijk willen we er met jou elke dag wel een feestje van maken. Voetjes van de vloeeeeerrrrr!!!

prev next