Missie en visie

Dak kindercentra biedt kinderen de ruimte om te spelen, te ontdekken, zich te ontwikkelen en andere kinderen te ontmoeten. We dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen en zijn er voor alle kinderen.

We doen dit samen met ouders en scholen en andere betrokkenen op basis van gelijkwaardigheid en met respect voor elkaar. We maken het ouders mogelijk om met een gerust hart te gaan werken en zoeken graag naar creatieve oplossingen om ouders te ondersteunen.

Onze visie

Bij Dak kindercentra verwelkomen wij iedereen en respecteren de verscheidenheid van ieders achtergrond. Wij stimuleren en ondersteunen kinderen en jongeren om een vaardig en (veer)krachtig mens te zijn, ook omdat de wereld om ons heen snel verandert. Wij werken samen met iedereen die met het kind in verbinding staat. Wij zijn daar waar kinderen zijn.

Visie op kinderen

Kinderen zijn ontdekkers. Zij ontdekken zichzelf en de wereld om hen heen door te spelen. Wij begeleiden hen daarin met respect voor hun eigen ideeën en oplossingen. We geven ze de ruimte om zelf dingen te proberen en te doen.

Kinderen hebben een gevoel van veiligheid en vertrouwen nodig om nieuwe stappen te durven zetten. Dat is een basisvoorwaarde voor kinderen om hun omgeving te gaan onderzoeken.

Dak kindercentra biedt deze warme en veilige omgeving. We zorgen voor een sfeer van geborgenheid en vertrouwen waarin kinderen zich thuis voelen. Zodat ze een goede start voor hun verdere leven hebben in onze samenleving.

Meer hierover lees je in ons interactieve pedagogisch beleidsplan 'Ruimte voor ontwikkeling'.

Rondleiding aanvragen
* Verplicht veld

Het laatste nieuws

Dak kindercentra ondertekent..

Investeer in mensen, juist in onze..

Buitenschoolse opvang per 8 juni..

Kinderopvang: goed voor ouders, maar ook voor kinderen!

Goede kinderopvang is een verrijking voor kinderen. Het draagt positief bij aan hun sociale én cognitieve ontwikkeling. Benieuwd hoe dat precies zit?

Waarom kinderopvang?