Tips voor een leuke Zomervakantie

16-07-18

Zaterdag 14 juli begint de zomervakantie voor alle Haagse kinderen. Heerlijk zes weken vrij zijn, maar wat doe je nou eigenlijk met al die vrije tijd? Misschien ga je heerlijk op vakantie of buiten spelen met je vrienden. Als je toch nog wat leuke tips kunt gebruiken? Lees dan snel verder…

 • Zwem experience: Om te zwemmen heb je toch een zwemdiploma nodig? Ja dat klopt, maar hier kunnen de kleinsten al terecht om alles te leren. Door middel van verschillende spelletjes leer je zwemmen en krijg je spelenderwijs een spetterende voorbereiding op je zwemlessen. Iedereen kan zo heerlijk vertrouwd raken met het water en natuurlijk lekker afkoelen met het warme weer.  
  https://zwembaddefluit.nl/
 • De vogelkelder: Avonturia de Vogelkelder is een súper avontuurlijke dierenwinkel en mini dierentuin. Kijk rond in de werelden van katten, honden, reptielen, vogels, knaagdieren en vissen. De binnen vijver is prachtig. Je ziet echt van alles: schildpadjes, slangen en spinnen. Vergeet ook niet een van de speurtochten te doen. Dit is zeker geen standaard dierenwinkel, maar meer een belevenis.
  https://www.de-vogelkelder.nl/
 • Science workshops: Lijkt het jou leuk om je eigen dijk te bouwen of om op zoek te gaan naar beerdiertjes? Dan ben je niet de enige. Tijdens de zomervakantie zijn er verschillende workshops in het Science Centre Delft. Je kunt helpen een dijkdoorbraak te voorkomen, met een microscoop in het Biolab aan de slag gaan of je zintuigen testen met VR technologie. Een technische zomervakantie vind je hier.
  https://www.tudelft.nl/sciencecentre/activiteiten/zomervakantie-workshops/ 
 • Het leger in: Deze zomer kun je echte soldatenskills leren, zoals camoufleren, een tent opzetten en een stormbaan afleggen. Als je denkt dat je een echte tankcommandant bent, kun je dit bewijzen op het mini-tankparcours en een rondje rijden. Ben je meer een liefhebber van de lucht? Neem dan plaats in de F-16 vliegsimulator Uiteraard zijn er ook echte militairen aanwezig die je van alles laten zien en je mee kunnen nemen op echte militaire voertuigen. De echte soldaten krijgen aan het einde van de dag een stoer soldatendiploma.
  https://www.nmm.nl/ontdek/zomer/

Staat er niks leuks voor jou bij? Geen probleem! Je kunt natuurlijk ook altijd nog gaan boomklimmen, wildkamperen, slootje springen, naar wilde dieren speuren of kikkerdril zoeken. Wij gaan in ieder geval lekker naar buiten. Jij ook?