Tips voor een leuke meivakantie

03-05-18

Afgelopen maandag begon de meivakantie voor alle Haagse kinderen. Heerlijk twee weken vrij zijn, maar wat doe je nou eigenlijk met al die vrije tijd? Bij de BSO staan er dagelijks leuke, uitdagende activiteiten op de planning. Kom je niet naar de BSO en kun je wel wat leuke tips gebruiken? Lees dan snel verder…

Maak je eigen spin: sommige mensen denken dat spinnen kleine monstertjes zijn. Het monster van Frankenstein dacht er in ieder geval ook zo over. Tijdens de workshop in de meivakantie kun je zelf een coole en superzuinige Frankenstein spin maken. Zodra je de spin in elkaar hebt gezet hoef je hem alleen nog maar een coole naam te geven.
https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/beat-it/

Midget voetgolf: laat je voetbaltechniek de vrije loop en houd je zenuwen onder controle. Koppen, volleys, stiften, lange uithalen en andere voetbalkunsten zijn toegestaan. Gebruik al je technieken om de bal uiteindelijk in de hole terecht te laten komen. Hoe verder je komt, des te moeilijker het wordt, alsof je aan het einde een echte finale speelt!
http://midgetvoetgolf.nl/?utm_source=kidsproof.nl&utm_medium=referral

Babycafé: Voorlezen, vertellen, praten en zingen bij plaatjes, oftewel speellezen. Er wordt voorgelezen, gepraat en gezongen en je ontvangt informatie over de BoekStart-collectie. Uiteraard is er ruimte om te voeden en te verschonen. Je kunt nu speellezen met je kleintje in het Babycafé van verschillende Haagse bibliotheken!
https://www.bibliotheekdenhaag.nl/Actueel/Agenda/Babycafe.htm

Boerderijdagen: Tijdens de Boerderijdagen is er voor jou van alles te beleven op de boerderij. Wat dacht je van een boerenstormbaan, skippy koe racen of melkbusheffen? Zie met je eigen ogen waar de melk vandaan komt. Breng een bezoekje bij een boerderij bij jou in de buurt en kom erachter!
https://www.campina.nl/over-campina/evenementen/boerderijdagen

De vogelkelder: Avonturia de Vogelkelder is een súper avontuurlijke dierenwinkel. Kijk rond in de werelden van katten, honden, reptielen, vogels, knaagdieren en vissen. De binnen vijver is prachtig. Je ziet echt van alles: schildpadjes, slangen en spinnen. Dit is zeker geen standaard dierenwinkel, maar meer een belevenis.
https://www.de-vogelkelder.nl/

Staat er niks leuks voor jou bij? Geen probleem! Je kunt natuurlijk ook altijd nog gaan boomklimmen, wildkamperen, zwemmen, slootje springen, naar wilde dieren speuren of kikkerdril zoeken. Wij gaan in ieder geval lekker naar buiten. Jij ook?