Nina Dak opent VVE peuteropvang!

04-03-19

Vandaag was het dan eindelijk zover. Nina Dak op Walenburg 6 opende vandaag haar deuren van de nieuwe VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) peuteropvang groep Mutte.

Vanmorgen werden de peuters verwelkomd door de enorme clown die naar alle kinderen zwaaide. Wat een feest! We wensen de kinderen veel plezier toe op de peuteropvang in het spelenderwijs verkennen van de wereld om zich heen.

Wat houdt Voor- en Vroegschoolse Educatie in?

Kinderen doen op jonge leeftijd mee aan educatieve programma’s op het kinderdagverblijf of de peuteropvang. Op een speelse manier worden alle ontwikkelingsgebieden extra gestimuleerd. VVE programma’s richten zich niet alleen op het stimuleren van de taalontwikkeling, maar ook o.a. de sociaal-emotionele, de cognitieve en motorische ontwikkeling, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht, etc. worden hierin betrokken. Deze programma’s beginnen in de peuteropvang of het kinderdagverblijf (voorschoolse periode) en lopen door tot in de eerste twee groepen van de basisschool (vroegschoolse periode). Op deze manier wordt de doorgaande ontwikkelingslijn gewaarborgd. 

Kindercentrum Nina Dak

Nina Dak is een mooie, sfeervolle en lichte locatie in Haagse Hout met heerlijk ruime groepen met knusse hoekjes. Over de gehele lengte van het pand vind je een prachtige, spannende natuurtuin met bruggetjes en schommels. De kinderen kunnen vanuit de groepen direct de tuin ontdekken. Lekker met elkaar zaaien, oogsten én proeven uit eigen moestuin. En met een kinderboerderij op kruipafstand is er ook volop dierplezier!