Nieuwbouwpand aan de Bentelostraat officieel geopend door wethouder Bruines

08-11-17

Vandaag is in de wijk Escamp de officiële opening verricht van een nieuw en indrukwekkend pand. Dat pand huisvest een unieke samenwerking van vier organisaties die zich richten op kinderen van 0 tot en met 12 jaar: Kindcentrum Bamboe, De Haagse Beek, Centrum Jeugd & Gezin en MOOI welzijn. Bij het inrijden van de Bentelostraat valt het indrukwekkende pand al op door haar omvang: het flankeert praktisch de hele linkerzijde. Het gebouw heeft dan ook verschillende functies: kinderen kunnen er onder andere terecht voor basisonderwijs, opvang en activiteiten.

Pand vol activiteiten
Hoewel het gebouw al sinds het begin van dit schooljaar in gebruik is, stond vandaag dus de officiële opening op het programma. Dat ging gepaard met alle talenten die de kinderen in huis hebben. De genodigden werden bij de centrale ingang ontvangen door de vrolijke klanken van een draaiorgel. Bij binnenkomst heette Tako Rietveld, kindercorrespondent voor de NOS, de aanwezigen welkom en voelde, samen met de kinderen, de directeuren van de vier organisaties stevig aan de tand middels scherpe interviewvragen. Daarna onthulde mevrouw Saskia Bruines, wethouder Onderwijs voor de gemeente Den Haag, een kunstwerk dat door kinderen en medewerkers geheel is gemaakt van afval. Het kunstwerk is in drieën te delen en zal dan ook op drie plaatsen in het pand een plek krijgen. De rest van de middag konden de belangstellenden zich laten rondleiden, vrij door het gebouw lopen en ervaren wat er allemaal mogelijk is: koken, muziek maken, techniek, beeldende vorming, judo, dans… allerlei activiteiten waarmee kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen.

Vier initiatiefnemers
De organisaties die zijn gevestigd in het pand, richten zich voornamelijk op kinderen en hun ouders. Kindcentrum Bamboe biedt basisonderwijs, een peuterspeelzaal, dagopvang, buitenschoolse opvang en activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Er wordt nauw samengewerkt met professionele partners zoals kinderlogopedisten, -psychologen en -fysiotherapeuten. Door al deze diensten in één pand te centreren, zijn de lijnen kort en kunnen kinderen zichzelf optimaal ontwikkelen, ook als ze daar wat hulp bij nodig hebben. Daarnaast zijn in het pand De Haagse Beek (speciaal basisonderwijs), Centrum Jeugd & Gezin en MOOI Welzijn actief, waarmee ook andere wijkbewoners welkom zijn in het pand. Deze samenwerking biedt jong en oud in de wijk Escamp de kans zich te ontwikkelen. 

Trots
Dick van Waas, directeur van Kindcentrum Bamboe, vertelde ongelofelijk trots te zijn. “Het idee om een plek te creëren waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen is nu werkelijkheid geworden. De verschillende partijen in dit pand werken intensief samen vanuit één gezamenlijke visie en met dezelfde methoden en materialen. Alles wat een kind nodig heeft om zijn of haar eigen weg te volgen in groei en ontwikkeling is hier aanwezig. Samen met ouders en met respect voor ieders achtergrond laten we kinderen bouwen aan hun zelfvertrouwen, een eigen mening ontwikkelen en de toekomst positief tegemoet gaan.”