Kindcentrum geopend in Leidschendam-Voorburg

15-11-18

Vrijdag 9 november is in Leidschendam-Voorburg de officiële opening verricht van kindcentrum “Cascade”. Het pand huisvest de unieke samenwerking tussen Dak kindercentra, basisschool De Dijsselbloem en de turnverenigingen SOS, AVGV & Gymnova.

Cascade
De sprekers van Lucas Onderwijs en Dak kindercentra bedankten alle partners en spelers die ervoor gezorgd hebben dat dit kindcentrum gerealiseerd kon worden. Daarnaast werd er een kunstwerk uitgereikt om de gemeente Leidschendam-Voorburg te danken voor haar actieve rol bij de ontwikkeling van kindcentrum Cascade. Tijdens de feestelijke opening werd de nieuwe naam van het kindcentrum bekendgemaakt: KC Cascade. “Het is een plek waar ieder kind zich ongeacht zijn of haar achtergrond door de professionals gezien, gehoord en gestimuleerd worden tot hun individuele brede ontwikkeling en talentontwikkeling”, aldus Karen Strengers, bestuurder van Dak kindercentra.  

De waterval
De nieuwe naam “Cascade” betekent waterval. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen ontwikkelingsproces dat stapsgewijs verloopt. Een waterval is en aaneenschakeling van stromingen en bewegingen. Stroompjes water komen overal vandaan en komen samen. Het water vindt telkens weer nieuwe wegen om steeds verder te stromen en te komen. Met hier en daar een stroomversnelling, een uitdaging onderweg en dan weer een moment van even stil staan, rust en bezinning. Voorspelbaar en verrassend tegelijk dus. De waterval mondt uit in de monding van een beek of rivier, waarna de stroming zich weer verder voortzet en opnieuw nieuwe wegen inslaat. Het staat daarmee symbool voor de aaneenschakeling van de diverse organisaties die samen een krachtige stroming in de ontwikkeling van kinderen vormen en daarbij ook hun eigen identiteit behouden: KC Cascade.

Duurzaam
Het nieuwe gebouw is duurzaam gebouwd. Er is gekozen voor zonnepanelen op het dak, ledverlichting en warmteterugwinning. Het is een pand dat past bij de visie van Dak en de huidige tijd, waarin meer rekening wordt gehouden met het milieu en de toekomst van de planeet. Daarnaast laat KC Cascade zien hoe kinderopvang, onderwijs en sport met elkaar een prachtige voorziening kunnen bouwen.