Gezamenlijke nieuwbouw geopend in Duinoord

13-04-18

Vrijdag 13 april is in Duinoord de officiële opening verricht van een nieuw en veelzijdig pand. Dat pand huisvest een unieke kans op samenwerking tussen kinderopvang Dak kindercentra, Nutsschool M.M. Boldingh en Christelijk College De Populier (beiden onderdeel van Lucas onderwijs). Het gebouw heeft dan ook verschillende functies: kinderen kunnen er terecht voor onderwijs, opvang en uitdagende activiteiten. Bij het inrijden van de Dunklerstraat valt het indrukwekkende pand al op door de uitdagende natuurlijke buitenspeelruimte.

Veelzijdig pand vol mogelijkheden
Naast drie sprekers van de samenwerkende partners was ook Jan Bartelds, Hoofd Onderwijshuisvesting, aanwezig en onthulde een kunstwerk ontworpen door Bob Waardenburg. Daarmee verklaarde hij het nieuwe pand officieel voor geopend. De ontworpen glasgravures beelden een spiraal uit die symbool staat voor de centrale rol van het kind in deze nieuwe samenwerkingsvorm. Naast een rondleiding door het veelzijdige pand, genoten de genodigden van een hapje en een drankje en ontdekten ze de mogelijkheden van het pand waar de kinderen met plezier koken, muziek maken, technische proefjes doen, zich bezighouden met beeldende vorming, buiten ravotten en nog veel meer.

Bijdragen aan de brede ontwikkeling
De betrokken organisaties zien kansen om nog meer bij te dragen aan de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 16 jaar door een soepele overgang te bieden tussen onderwijs en kinderopvang. De samenwerking biedt kinderen de kans zich te ontwikkelen op één plek in hun eigen tempo.

Uitdagend, vertrouwd en voor ieder wat wils…
Dak kindercentra biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar waarbij elk kind welkom is om in een uitdagende omgeving op ontdekkingstocht te gaan. Vanuit de dagopvang stromen kinderen door naar Nutsschool M.M. Boldingh. De overstap naar de basisschool voelt vertrouwd doordat de kinderen al bekend zijn met de locatie en de leerkrachten. Bij de buitenschoolse opvang worden uiteenlopende activiteiten aangeboden op het gebied van sport, muziek, cultuur en creativiteit. Tenslotte is er de middelbare school voor de 12-jarigen. Op deze locatie van de Populier kunnen kinderen terecht met een mavo of mavo-havo advies. Zelf kiezen ze vervolgens voor de stroom die bij hen past. Zo is er de Sciencestroom, Sportstroom, Cultuurstroom of Basisstroom. Voor ieder wat wils!