Feestelijke opening kinderdagverblijf in Voorburg

02-09-16

Afgelopen voorjaar opende Dak kindercentra haar eerste kinderdagverblijf in Voorburg: Eva Dak Elzendreef. Vandaag vierden we officieel de opening van het kindercentrum met alle kinderen en ouders. Van een ballonkunstenaar tot en met een clown, alles was aanwezig voor een groot feest. En dat was het ook!

De opkomst tijdens de feestelijke opening was groot. Zowel (toekomstige) ouders, kinderen als relaties waren aanwezig. Na de officiële opening was het tijd voor feest. Kinderen lieten zich schminken, gierden het uit om de grappige clown en de ballonkunstenaar maakte de mooiste creaties voor de kinderen. Ook kreeg iedereen de gelegenheid om uitgebreid rond te kijken in het nieuwe kindercentrum.

Open deuren
Het pand is een prachtig kinderdagverblijf geworden, waar kinderen niet alleen kunnen spelen, maar ook ruimte voor ontwikkeling is. Zo is er gekozen voor een open deurenbeleid, waar kinderen elkaar in een gezamenlijke ruimte ontmoeten en samen kunnen spelen. Het open deurenbeleid stimuleert de kinderen om op pad te gaan en van alles te ontdekken.

Buitenspelen
De buitenspeelplaats is een uitdagende en afwisselende plek waar kinderen steeds weer met veel plezier spelen. Een grote groene speelplaats waar kinderen kunnen fietsen, ravotten, zandtaartjes bakken, klimmen, kruipen of uitrusten, kinderen spelen er veilig en gevarieerd.

Overgang naar school stuk gemakkelijker
Basisschool de Essesteijn is in hetzelfde gebouw gehuisvest. “Een groot voordeel voor de kinderen”, zegt unitmanager Claudia Bakker. “We bereiden de kinderen al spelenderwijs voor op de basisschool met thema’s die ook in de kleuterklas aan bod komen. Daarnaast spelen ze geregeld buiten, naast het schoolplein. De warme overdracht vanuit het kindercentrum en het feit dat de kinderen al zo vertrouwd zijn met de omgeving maakt de overgang naar de basisschool een heel stuk makkelijker.” Als de kinderen eenmaal op school zitten kunnen ze bij Eva Dak ook terecht op de buitenschoolse opvang.