De leukste tips voor rond de feestdagen!

20-12-17

De kerstvakantie staat bomvol leuke activiteiten in de Haagse binnenstad en aan het Scheveningse strand.

Alle feestelijke evenementen in Den Haag rond Kerstmis en Oud & Nieuw zijn hier voor je op een rijtje gezet.

Zo kun je schaatsen voor het Kurhaus of heb je de Royal Christmas Fair; één van Nederlands grootste kerstmarkten. Tot 24 december brengt de Royal Christmas Fair je met twinkelende lichtjes en bekende kerstliedjes in de ultieme kerstsfeer. Op het romantische Lange Voorhout in het centrum van Den Haag kun je elke dag van 12:00 tot 21:00 uur (op 24 december tot 18:00 uur) slenteren langs bijna honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en natuurlijk originele kerstcadeautjes kopen.

Of wat dacht je van het Groot Kerstcircus op 22 december?! Groot Kerstcircus Den Haag behoort tot de oudste Kerst/Wintercircussen in Nederland. De show heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om spectaculair circus. Die reputatie maakt Groot Kerstcircus Den Haag ook dit jaar meer dan waar. Er wordt een spectaculaire familievoorstelling geboden met tal van unieke circus acts.

En heb je al van Festival Carnivale gehoord? Festival Carnivale biedt tijdens de kerstvakantie van 27 tot en met 30 december 2017 een winterse kermis van weleer met vermaak en vertier uit alle windstreken. Ontdek in het Haagse Huijgenspark een magische wereld met duizenden lichtjes, buitenissige artiesten, warmte en gezelligheid. Gekke, mooie tentjes die je binnentreedt om er vervolgens bizarre dingen mee te maken. Overdag gezellig voor het hele gezin, en in de avond ontluiken de rauwe randjes in de schaduw van de vlammen in de vuurkorven... 

Beleef een magische winter in Madurodam tijdens de Winterweken!

Geniet van meer dan 50.000 schitterende lichtjes, besneeuwde kerstbomen en winterse taferelen in een deel van de miniatuurstad. Dit jaar zijn er ook 10.000 extra kerstlampjes. De Elfstedentocht? Die gaat bij ons sowieso door! Het sneeuwt zelfs in de miniatuurstad. Als je Madurodam bezoekt, heb je gegarandeerd een witte winter. Je bezoekt de Winterweken van 9 december tot en met 7 januari. Het ideale winterse dagje uitje voor de hele familie. 

Vakantieactiviteiten Mauritshuis

Tijdens de kerstvakantie organiseert het Mauritshuis leuke kinderactiviteiten voor de hele familie. Voor alle kinderen is er iets te doen. Ga je liever zelf er op uit? Leen dan het Familie-doe-pakket, de Gouden Tour of de Speurpuzzel.

Vakantieactiviteiten Museon

Tijdens de kerstvakantie zijn er dagelijks veel  leuke activiteiten voor jong en oud in het Museon. Kom naar de tentoonstelling Ridders en Kastelen - een nieuwe kijk op de Middeleeuwen en maak kennis met de jonkvrouw, de ridder, de smid, de handelsvrouw en nog veel meer mensen uit deze periode of bekijk de prachtige foto's in de National Geographic-tentoonstelling Photo Ark met allemaal mooie en gekke dieren in de hoofdrol. Kijk hoe jij een held op onze planeet kunt zijn bij de grote tentoonstelling One Planet. 

Scrooge in het Zuiderparktheater

Het Zuiderparktheater presenteert op en rond de kerstdagen een unieke uitvoering van Charles Dickens’ 'A Christmas Carol': een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Zie, hoor, ruik en voel hoe vrekkige mensenhater Scrooge, reizend door verleden, heden, toekomst en Zuiderpark, tot inkeer komt. Deze unieke interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater met kinderen en volwassenen, opera, musical, koor, dans, percussie en dressuur.

 Met deze tips wordt de kerstvakantie extra leuk! Dak kindercentra wenst jou een hele fijne kerst toe en een gelukkig, gezond en liefdevol 2018.