De 3 Z’s workshop bij Kyra Dak

28-03-18

Op Kyra Dak begonnen we de 3 Z’s workshop vol enthousiasme. De 3 Z’s staan voor Zelfstandigheid, Zelfvertrouwen en Zijn. De kinderen mogen hier helemaal zelf invulling aan geven! We vroegen de kinderen wat ze willen doen, met wie, wanneer en wat ze nodig hebben. De kinderen voelen zich vrij om zelfstandig aan de slag te gaan. Op deze manier ontwikkelen we ieders talenten.

De kinderen bedenken zelfstandig een workshop, activiteit of bijvoorbeeld een voorstelling en gaan hiermee aan de slag. Alles is mogelijk; bij de 3 Z’s workshop laten we de fantasie de vrije loop!

Zelfstandigheid

Doordat kinderen zelf activiteiten mogen bedenken, bevordert dit de zelfstandigheid. Elk kind is uniek en heeft zijn of haar eigen talent. Door samen te werken, leren de kinderen verschillende dingen van elkaar. Ze hebben verschillende interesses en door die naar eigen invulling te beleven, kunnen de kinderen hun talenten verder ontwikkelen en doorgeven aan elkaar.

Zelfvertrouwen

De kinderen mogen zelf hun eigen beslissingen maken en op deze manier verruimen ze hun belevingswereld. Hierdoor gaan ze zich vrijer voelen en groeit het zelfvertrouwen.

Zijn

Ieder kind is uniek en het is erg belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Juist doordat de kinderen van elkaar verschillen, leren ze van elkaar.

‘s: staat voor spontaan, samen doen en beleven, spannend,  stoer, succes.

Door de workshop 3Z’s verruimen de kinderen hun interesses, ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten én leren ze van elkaar. Ze leren samenwerken, uitleg te geven, rekening met elkaar te houden en zichzelf  vrij te voelen.