Dak kindercentra start sportief het jaar met Oranjevrouwen!

05-01-18

Het belooft een sportief jaar te worden voor Dak kindercentra in Leidschendam-Voorburg. Op 4 januari luidden kindercentra Luuk & Eva Dak sportief het nieuwe jaar in bij Forum Sport met Mandy van den Berg en Jeugd International en speelster van de ADO-vrouwen Nadine Noordam.

Het sportieve jaar werd officieel geopend door de bestuurder van Dak kindercentra, Karen Strengers, en de sportwethouder van Leidschendam-Voorburg, Nadine Stemerdink. Ze ontvingen een gesigneerde bal van de Oranjevrouwen en schoten deze samen het hoofdveld op. Het sportieve jaar is officieel van slag gegaan!

Deze sportdag is mogelijk gemaakt in samenwerking met Forum Sport. Als dank ontvingen de voorzitter van Forum Sport, Pieter Offers, en Zuhal Gul de gesigneerde ballen.

Het sportprogramma

Voor meer dan 100 kinderen van kindercentra Luuk & Eva Dak stonden er gedurende de hele dag diverse sport- en spelactiviteiten op het programma onder begeleiding van 4 sportdocenten én de Oranjevrouwen Mandy van den Berg en Nadine Noordam.

De sportdag begon in de sporthal bij het zwembad Forum Kwadraat met als speciale gast de mascotte ‘Druppie’ van het project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). JOGG streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

’s Middags zetten de sportieve activiteiten zich voort op het hoofdveld van Forum Sport. De kinderen kregen gave sportclinics van de Oranjevrouwen. Mandy van den Berg en Nadine Noordam waren ontzettend enthousiast om hun steentje bij te dragen aan dit sportieve evenement van Dak kindercentra in samenwerking met Forum Sport.

Meet & greet met de Oranjevrouwen

Gedurende de dag hielden de kinderen een korte Q&A sessie met de Oranjevrouwen. En om de geslaagde sportdag af te sluiten, was er aan het einde van de middag in de kantine van Forum Sport nog de gelegenheid tot het maken van foto’s en het vragen van handtekeningen.