Film DAK kindercentra

Wij zijn oprecht & betrokken

Ieder kind leert door te spelen.
De één heel zelfstandig, de ander met wat extra ondersteuning en hulp.
Wij zien ieder kind. We zien hoe het zich ontwikkelt en ondersteunen het daarbij.

Wij zijn toegankelijk & dichtbij

We willen de mensen in de straat en in de wijk kennen.
Wij werken er. We kennen de achtergrond, kansen en uitdagingen van de wijk en van onze kinderen.
We bouwen actief mee aan de buurt

Wij zijn lerend & inspirerend

We zijn voortdurend in beweging.
We werken volgens de nieuwste inzichten.
We streven naar een omgeving voor onze collega’s en voor de kinderen op onze locaties, waarin zij op hun best kunnen werken, spelen en leren.

Medewerkersavond gemist?

Hieronder lees je hoe de drie avonden verliepen.

Check vooral ook de links: dat zijn video’s met kinderen, ouders en medewerkers van DAK erin!

We kwamen bij elkaar, allereerst om samen te eten en te drinken!
Het was gezellig om collega’s weer te zien en kennis te maken met nieuwe gezichten.

Na de maaltijd ging het programma van start. We zagen een video waarin kinderen en ouders vertelden. Over aandacht en liefde. Over hoe blij kinderen zijn met hun leidsters, juffen en meesters. Over hoe gelukkig ouders zijn omdat hun kind op een fijne plek is terwijl zij werken.
Het belangrijkste punt in deze video en eigenlijk van de hele avond: Jij maakt DAK!

Bij DAK gebeurt natuurlijk ook veel moois. Zo is er de persoonlijke aandacht voor de kinderen. De tevredenheid van ouders is hoog. Kwaliteit is belangrijk, daarom is er bij DAK meer training en coaching dan gebruikelijk is in de kinderopvang. Het lukt goed om nieuwe collega’s aan te trekken en ze te behouden. En ga zo maar door.
Het is tijd om dat nog beter aan de buitenwereld te laten zien!
Hoe we dat gaan doen, werd in het volgende programmaonderdeel getoond: een nieuw verhaal en een andere stijl. We zagen een film met het verhaal van DAK, met kinderen en ook een aantal medewerkers erin. Wat een sterren!
Een nieuw logo en andere kleuren. Voorbeelden van hoe posters eruit komen te zien en wat je allemaal kan met het logo, kwamen voorbij. Zinnen als ‘Opgroeien in de buurt’ en ‘Leuk dat je er bent!’.
Binnen DAK gaat een en ander al doorgevoerd worden, op Joost is dat al vorige week gebeurd.
Naar buiten toe gaan we later – voorjaar 2024 – over op de nieuwe stijl.

Toen iedereen (een beetje) was bijgekomen van de aangekondigde veranderingen, nam Karim Amghar ons mee in de wereld van kansenongelijkheid. De kern van zijn boodschap: als pedagogisch medewerker heb je zo’n belangrijke rol aan het begin van het leven van een kind! Juist in die eerste jaren kan je de kansengelijkheid vergroten, onder andere door een stressvrije plek te bieden en door hoge verwachtingen te hebben van elk kind.

Na zijn verhaal interviewde Karim collega’s Renske en Lucas over de bestuurlijke fusie met 2Samen. Toch wel een onderwerp waarbij je je afvraagt: wat betekent het voor mij?
Er wordt nu al samengewerkt in het bestuur van DAK en 2Samen. Het is vaak handiger om samen op te trekken dan met elkaar te concurreren. Bijvoorbeeld in gesprekken met gemeenten en scholen en bij het lobbyen in werkgroepen van de overheid voor onder andere kinderopvang die betaalbaar is voor iedereen. Gelijke kansen voor ieder kind, daar staan (en gaan) we voor! Ook hebben de afdelingen van de servicebureaus van DAK en 2Samen al contact met elkaar. Hoe ver de samenwerking in de toekomst zal gaan, is nu nog niet bekend. We gaan vooralsnog gewoon verder als twee losse organisaties, die open staan voor samenwerking.

En toen.. was het alweer tijd voor de afsluitende borrel!

Nogmaals heel veel dank aan David DAK, Aquamarijn en Robin DAK voor het openstellen van de locaties voor deze avonden.

Wij zijn DAK. Leuk dat je er bent!