Kinderopvangtoeslag

Als je gebruikmaakt van kinderopvang kun je een tegemoetkoming krijgen van de belastingdienst. Hiervoor moeten jij en je toeslagpartner werken, studeren, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Voor eenoudergezinnen gelden aparte regels.

De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de kosten van de kinderopvang en je inkomen. Bekijk hier de kinderopvangtoeslagtabel 2020. Voor meer informatie over de kinderopvangtoeslag kun je terecht bij de Belastingdienst. Daar kun je ook de Kinderopvangtoeslag aanvragen.

Wijzigingen doorgeven

Als er iets verandert in je persoonlijke situatie of als je meer of minder kinderopvang gaat afnemen, dan kun je deze wijzigingen op de website van de Belastingdienst doorgeven. Om gebruik te maken van het wijzigingsprogramma heb je een DigiD-inlogcode nodig. Je kunt deze direct aanvragen via de website van DigiD.

Nieuw per juli 2020 is de handige Kinderopvangtoeslag App van de Belastingdienst, waarmee je de hoogte van de toeslag en andere handige gegevens snel kan inzien en wijzigen!

Met de Dak rekentool bereken je eenvoudig wat de gevolgen zijn voor de kosten als je (deels) kiest voor een van onze andere producten, zoals een dag halve dagopvang per week extra.

Wanneer je de kinderopvangtoeslag liever schriftelijk wijzigt, kun je de BelastingTelefoon (0800-0543) bellen voor een formulier. Je moet dan je burgerservicenummer bij de hand houden. Voor het wijzigen van de toeslag heb je verder je loongegevens nodig (je voorlopige aanslag inkomstenbelasting, je jaaropgaaf of je loonstrookje).

Kinderopvangtoeslag direct overmaken aan Dak kindercentra

Dak kindercentra heeft een convenant met de Belastingdienst afgesloten. Hiermee is het mogelijk dat je de kinderopvangtoeslag rechtstreeks naar Dak kindercentra laat overmaken door de Belastingdienst. Je hoeft dan alleen nog je eigen bijdrage te betalen. Als je dit wilt, kun je dat op de website van de belastingdienst aanvinken. Het grote voordeel hiervan is dat je geen bedragen hoeft voor te schieten.

BELANGRIJK: Na het doorgeven van bepaalde wijzigingen stopt het rechtstreeks uitbetalen automatisch. Lees verder