Het ritme van thuis

Op het kindercentrum houden we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. Eten, slapen en verschonen op het moment dat  je kind daar aan toe is. Met het ouder worden, gaan we geleidelijk over op vaste momenten op de dag waarop de kinderen gezamenlijk eten, slapen en spelen.

Aan de inrichting van de centra besteden we de grootst mogelijke zorg. Er zijn knusse plekjes met verantwoord speelgoed, bedjes om rustig te slapen en er is altijd een mogelijkheid om lekker buiten te spelen. Veiligheid en comfort staan hierbij hoog in het vaandel.

Gezonde tussendoortjes

Bij Dak kindercentra zijn vers fruit en verantwoorde tussendoortjes bij de tarieven inbegrepen. Ook houden wij rekening met principiële of religieuze wensen voor bepaalde voeding. En als je kind ergens allergisch voor is, overleggen de pedagogisch medewerkers de alternatieven met je. Gezonde voeding is voor kinderen heel belangrijk. We laten je kind kennismaken met verschillende soorten fruit en groente. Proeven, voelen en ruiken stimuleren een kind om iets nieuws te proberen.

Als de kinderen wat groter zijn, voeren we gesprekken over wat gezond is en wat minder goed voor je is. We laten de kinderen hierin ook zelf met ideeën komen en zelf benoemen wat wel en niet gezond is. Ook stimuleren we kinderen bijvoorbeeld hun handen te wassen voor het eten en we brengen ze bij hoe je op een hygiënische manier eten klaarmaakt. Onze medewerkers geven hierbij het goede voorbeeld.

Terug