Peuteropvang | 2-4 jaar

Vind je het belangrijk dat jouw peuter zich goed voorbereidt op school en vast oefent met sociale vaardigheden? Kom dan eens kijken bij een van onze peuteropvangcentra (peuterspeelzalen). Je kind zal er zich prima vermaken en verkent spelenderwijs de wereld om zich heen.

Op de peuteropvang van Dak kindercentra kunnen peuters van 2 tot 4 jaar een ochtend of middag gezellig met leeftijdsgenootjes komen (leren) spelen. En als 3 uur te kort is, dan bieden we ook verlengde peuteropvang. Dak kindercentra heeft peuteropvangcentra in Den Haag en Voorburg op de volgende locaties:

Peuteropvang (peuterspeelzaal): Dagdeel (minimaal 2 dagdelen per week, 40 weken per jaar)

 • Kyra Dak (Den Helderstraat 250, Escamp)
 • Onno Dak (Nachtegaalplein 19a, Segbroek)
 • Robin Dak (Ametisthorst 425, Haagse Hout)
 • Kim Dak (Draaistraat 14, Laak)
 • Luuk Dak (Montessoristraat 1, Voorburg)
 • Luuk Dak (Oranje Nassaustraat 1a1, Voorburg)

Peuteropvang met verlengde peuteropvang: 6,5 uur (40 weken per jaar)

 • Lisa Dak (Daal en Bergselaan 50a, Loosduinen)
 • Onno Dak (Parkietlaan 1, Segbroek)

KIJK peuterspeelzalen

KIJK peuterspeelzalen is daarnaast onderdeel van Dak kindercentra en biedt peuteropvang op de volgende locaties:

Peuteropvang (peuterspeelzaal): Dagdeel (minimaal 2 dagdelen per week, 40 weken per jaar)

De kosten voor peuteropvang bij KIJK peuterspeelzalen staan op de website van KIJK peuterspeelzalen.

Recht op een tegemoetkoming van de kosten

Alle ouders hebben vanaf 1 januari 2018 recht op een tegemoetkoming in de kosten voor peuteropvang (de vroegere 'peuterspeelzaal'). Door de Harmonisatiewet hebben alle ouders die voldoen aan de voorwaarden van de Belastingdienst recht op kinderopvangtoeslag. Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten voor de peuteropvang.

 • Kinderopvangtoeslag
  Om kinderopvangtoeslag te ontvangen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Op www.toeslagen.nl kun je bekijken of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en hoe je deze kunt aanvragen.
 • Bijdrage van de gemeente
  Is je kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Dan kom je in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor 240 uur per jaar. Je betaalt zelf een inkomensafhankelijke bijdrage en de gemeente betaalt de rest. Maak hiervoor gebruik van een van onderstaande formulieren (afhankelijk van de gemeente waar je woont) en vraag een gratis inkomensverklaring van 2016 aan. Deze kun je met je DigiD online downloaden op de website van de Belastingdienst. Beide verklaringen stuur je naar klantadvies@dakkindercentra.nl.

Gemeente Den Haag: aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming

Gemeente Leidschendam-Voorburg: verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag

 • Ooievaarspas in de gemeente Den Haag
  Heeft je kind een ooievaarspas in de gemeente Den Haag? Dan betaalt de gemeente het deel dat je normaal zelf zou moeten bijdragen, vanaf het moment dat je kind 2,5 jaar is. Wij hebben hiervoor een kopie van de Ooievaarspas nodig. Stuur deze naar klantadvies@dakkindercentra.nl.
 • Peuteropvang met VVE-indicatie
  Op een locatie met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan je kind 240 uur extra naar de peuteropvang. Dit ‘derde en vierde dagdeel VVE’ wordt helemaal betaald door de gemeente. Voor de ‘eerste’ 240 uur betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met een gemeentelijke bijdrage. Als je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met kinderopvangtoeslag. Je kunt over de ‘extra’ VVE-uren géén kinderopvangtoeslag aanvragen, aangezien de gemeente deze betaalt.

Scherpe tarieven

Wat het precies kost om je kind bij de peuteropvang van Dak kindercentra te brengen, hangt af van welke opvangvorm je kiest en van je persoonlijke situatie. In onze tarievenlijst vind je alle tarieven overzichtelijk op een rij. Wil je zien wat de netto kosten zijn voor peuteropvang bij Dak kindercentra, bekijk dan de ouderbijdrage tabel Den Haag of ouderbijdrage tabel Voorburg.

 

Zoek peuteropvang (peuterspeelzaal) in Den Haag en Voorburg bij jou in de buurt.

Rondleiding aanvragen
* Verplicht veld

Het laatste nieuws

Dak kindercentra zet geen stints..

Geschokt door het ongeval in Oss

Kinderopvang minder duur dan je..

Kinderopvang: goed voor ouders, maar ook voor kinderen!

Goede kinderopvang is een verrijking voor kinderen. Het draagt positief bij aan hun sociale én cognitieve ontwikkeling. Benieuwd hoe dat precies zit?

Waarom kinderopvang?