Vacature BBL-opleiding pedagogisch medewerker

Wil jij werken in de kinderopvang, maar heb je geen diploma dat kwalificeert? DAK kindercentra biedt jou een unieke kans op een leer-werktraject. In 2,5 tot 3 jaar word je opgeleid tot pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3. En het mooie is: DAK kindercentra betaalt jouw opleiding.

Als pedagogisch medewerker in het BBL-traject werk je samen met je collega op een vaste groep. Je creëert een veilige omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast communiceer je helder en duidelijk met de ouders, collega’s en kinderen. Samen zorg je ervoor dat het elke dag een feestje wordt! Je bent van harte welkom op een van onze DAK locaties in Den Haag, Voorburg of Rijswijk.

De opleiding

DAK kindercentra biedt de BBL-opleiding aan bij het ROC Mondriaan aan het Leeghwaterplein in Den Haag. Elke maandag krijg je fysiek les op school. De rest van de dagen ben je aan het studeren en aan het werk. Je moet gedurende de week rekening houden met 1 schooldag, 20 tot 25 uur werken op je groep én minimaal 8 uur studiebelasting.

Meer weten?
Wil je meer informatie over de opleiding en het werken bij DAK? Stuur een mail naar komwerkenbijdak@dakkindercentra.nl en we sturen je een digitale brochure.

Saïda, BBL-student: “Leren en werken bij DAK kinderopvang voelt elke dag als een avontuur. Ik voel me echt gewaardeerd door mijn collega’s en ik kan altijd bij ze terecht als ik vragen heb. En de leuke kinderen zorgen ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is.”

DAK kindercentra biedt jou:

 • Een salaris in schaal 5 conform de CAO kinderopvang € 2.265,- – € 2.440,-
 • Een fijne werkplek op de BSO (4-12 jaar) of in het Kinderdagverblijf (0-4 jaar).
 • Een contract voor 24-32 uur per week, dat is inclusief 1 schooldag.
 • Een werkplek met gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Directe begeleiding van een stagebegeleider, zodat jij je snel thuis voelt in het team en het beste uit jezelf kunt halen.
 • Natuurlijk heb je recht op een pensioen, een fietsplan, een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering, een reiskostenvergoeding en nog veel meer!
 • Uiteraard neemt DAK kindercentra de kosten van je opleiding voor haar rekening.

 

Wat wij zoeken in jou

 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Je bent gemotiveerd om te starten als leerling Pedagogisch medewerker.
 • Je bent bereid tijd en energie te investeren in een mooi leer- en werktraject.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je werkt zelfstandig en bent een echte aanpakker.
 • Je hebt een open houding en je bent nieuwsgierig.

 

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden om te starten aan de opleiding?

 • Je bent minimaal in het bezit van een:
  vmbo-diploma, kaderberoepsgerichte, gemengde of Theoretische leerweg
  Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  Mbo-diploma, niveau 2.
 • Een vergelijkbaar buitenlandsdiploma, aangevuld met taalniveau CEF B2.

 

Solliciteren bij DAK kinderopvang

Om in aanmerking te komen voor een functie van BBL Pedagogisch medewerker in opleiding ontvangen we graag jouw cv en motivatiebrief. We willen natuurlijk graag weten waarom jij dit BBL traject in wil gaan.

Je bent in het voordeel als je al werkt (of hebt gewerkt) met kinderen en je een heldere visie hebt over opvoeden en kinderopvang. Na je eerste gesprek volgt er een toets bij het Mondriaan en een meeloopdag op locatie.

Blijf op de hoogte voor de volgende BBL-klas!

Op dit moment is de BBL-klas voor november 2023 al vol. Als je interesse hebt in de volgende opleiding, klik dan op de knop hieronder en laat je gegevens achter. We sturen je dan een bericht als je je weer kunt inschrijven voor onze BBL-opleiding.

Veel gestelde vragen BBL-opleiding

Wat wil je weten over de BBL-opleiding? Veel vragen beantwoorden we hieronder. Staat je vraag er niet bij? Stuur gewoon een mailtje naar komwerkenbijdak@dakindercentra.nl en we beantwoorden hem voor je.

Wat houdt de BBL-opleiding nu precies in?

De BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) pedagogisch medewerker is een opleidingstraject waarin je werken en leren combineert. Als pedagogisch medewerker in het BBL-traject werk je samen met je collega op een vaste groep op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang. Je creëert een veilige omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast communiceer je helder en duidelijk met de ouders, collega’s en kinderen. Samen zorg je ervoor dat het elke dag een feestje wordt!

Hoe lang duurt de BBL-opleiding?

De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar. Daarna ben je opgeleid tot Pedagogisch Medewerker niveau 3.

Wanneer werk ik en wanneer ga ik naar school?

Het is natuurlijk heel belangrijk om te weten wanneer je werkt en wanneer je naar school gaat. Als BBL-student werk je gemiddeld tussen de 24 en 32 uur per week. Zo kun je het werken en leren perfect combineren.
Je schooldag is op maandag. Je bent dan een volledige werkdag aanwezig op het Mondriaan College in Den Haag. Houd er rekening mee dat je naast je schooldag en je werkdagen ook nog huiswerkopdrachten moet maken.

Krijg ik begeleiding tijdens mijn opleiding?

Wees gerust: we gooien je echt niet gelijk in het diepe. Vanuit DAK kindercentra en de opleiding krijg je optimale ondersteuning bij je werk en je studie. Tijdens je werk heb je het meeste te maken met je werkbegeleider. Dit is een ervaren pedagogisch medewerker die jou onder zijn/haar hoede neemt. De werkbegeleider coacht jou op de werkvloer en geeft je feedback over je uitgevoerde taken.

Daarnaast krijg je veel begeleiding van de praktijkopleider. Deze heeft een belangrijke rol bij de begeleiding van jou als BBL-student. Hij/zij staat je bij in het werkproces en signaleert knelpunten. Ook coacht hij/zij de werkbegeleider en heeft contact met zowel de school als de unitmanager.

Vanuit de opleiding krijg je ondersteuning van de studieloopbaanbegeleider (SLB) van het ROC Mondriaan. De SLB begeleidt je tijdens je studie op zowel het persoonlijke vlak als om het wat en het hoe van het leren.

Zo zorgen we er met z’n allen voor dat jij je helemaal op je nieuwe carrière kan richten.

Wat verdien ik tijdens de BBL-opleiding?

Salaris. Daar doe je het natuurlijk voor. Je salaris ligt vast in de CAO van de kinderopvang. Je begint in schaal 5, trede 7. In euro’s betekent dat €1510.- bruto per maand voor drie dagen per week en €2210.- bruto per maand voor vier dagen per week. Elk volgend schooljaar ga je een trede omhoog. Na het behalen van je diploma ga je naar schaal 6, trede 10.

Moet ik betalen voor de opleiding?

Nope. DAK kindercentra betaalt je hele opleiding. Uiteraard verbinden we er wel een aantal voorwaarden aan.

Als ik de opleiding niet afmaak, moet ik dan betalen?

Het is natuurlijk nooit leuk om met een opleiding te stoppen. Maar mocht je om wat voor reden dan ook met de opleiding stoppen of je diploma niet halen, dan moet je wel de kosten van je opleiding gedeeltelijk of helemaal terugbetalen. Hieronder zie je hoeveel dat is:

Tot 12 maanden na aanvang van de studie: 100%
Tot 18 maanden na aanvang van de studie: 75%
Tot 24 maanden na aanvang van de studie: 50%

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden om te starten met de opleiding?

Leuk als je onze opleiding wil gaan volgen. De volgende voorwaarden zijn belangrijk om toegelaten te worden:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Je bent minimaal in het bezit van een:

-vmbo-diploma, kaderberoepsgerichte, gemengde of Theoretische leerweg,
-Mbo-diploma, niveau 2
-Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo,
-Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met taalniveau CEF B2.

DAK kindercentra DAK kindercentra